E-Ticaret İşlem Hacmi ve Tüketici Güven Endeksi Arasında Uzun Dönemli İlişki Araştırması::Eşbütünleşme Analizi
Özet
E-Ticaret, teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımızda önemli bir yer edinmiş bulunmaktadır. Teknolojik gelişmelere oldukça bağlı olmasının yanı sıra tüketicilerin güveni ile de yakından ilgili olduğu aşikardır. Bu çalışmada E-Ticaret işlem hacmi ve tüketici güven endeksi arasındaki ilişki eşbütünleşme analizi yöntemlerinden olan ARDL yaklaşımı ve Durbin Watson yaklaşımı ile araştırılmıştır. Araştırmanın sonucunda sözü edilen iki değişken arasında uzun dönemli ilişki olmadığı saptanmıştır.
##plugins.generic.paperbuzz.metrics##
Referanslar
Kayahan, L. (2016), “Türkiye’de Elektronik Ticaret Hacmini Etkileyen Faktörlere İlişkin Var Analizi”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi.
Baydar, V. (2010), “E-Ticaret Kavramı ve E-Ticareti Etkileyen Faktörlerin Panel VeriAnalizi”, Süleyman Demirel Üniversitesi Doctoral dissertation, Sosyal Bilimler.
Çilan, Ç. A., & Kuzu S., (2013), “Kişisel E-Ticaret Uygulamalarının Kategorik Veri Analizi Yöntemleri ile Değerlendirilmesi”,. Alphanumeric Journal,1(1), 27-32.
Türen, U., Gökmen, Y., & Tokmak, İ. (2011), “Türkiye'de E-Ticaret İşlem Hacmini Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma: Bir Model Önerisi”, Savunma Bilimleri Dergisi, 10(1), 49-71.
Brown, I.,& Jayakody, R. (2008), “ B2C E-commerce Success: A test and validation of a revised conceptual model”, The Electronic Journal Information Systems Evaluation,11(3), 167-184.
Yumuşak, İ. G. (2001), “Elektronik Ticaretin Gelişmekte Olan Ülkelere Etkileri ve Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme”,Çevrimiçi http://128.118, 178.